У Черкаській області посилять карантинні обмеження через COVID-19

До 25 березня місцева влада стежитиме за дотриманням обмежень
У Черкаській області посилять карантинні обмеження через COVID-19
Транспорт під час карантину (фото: УНІАН)
22 Березня 2021, 15:20
читать на русском

У Черкаській області посилили карантинні обмеження через ситуацію з поширенням коронавірусу. Це зроблено задля того, аби не довелося піти на локдаун.

Про це повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко (досьє Олександра Скічка) в Facebook.

Скічко звернувся до голів районних державних адміністрацій, ОТГ та керівників міст, щоб зробити все, аби в області не запровадили локдаун.

Ми маємо зробити все, щоб нам не довелося піти на локдаун. Тому доручив впровадити всі можливі превентивні заходи та діяти на випередження, поки ще є така змогу. Бо, якщо опинимося в "червоній зоні", як сьогодні Київ та Одеська область, – нам уже доведеться йти на інші умови, - зазначив він.

Від 22 березня у громадських закладах і транспорті посилять контроль за використанням засобів індивідуального захисту. Скічко закликав міста збільшити кількість громадського транспорту, який виходить на найбільш популярні маршрути, щоб його розвантажити.

Читайте також

Заборонено проводити культмасові, розважальні та інші заходи. Ресторани, кафе, бари, нічні заклади працюватимуть тільки до 23:00.

В області та у місті Черкаси розширять кількість ліжок для хворих на коронавірус.

До 25 березня місцева влада стежитиме за дотриманням карантинних обмежень. Якщо будуть масові порушення, то доведеться йти на більш суворі міри.


Контекст. В Україні можуть запровадити локдаун, якщо більшість областей перейдуть до "червоної зони" карантину. Зокрема, якщо понад у 50-70% регіонів максимально посилять обмеження.

Більше читайте у нашому матеріалі: Ситуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун.