У Чернігівській області 74-річний чоловік помер від ботулізму. Пенсіонер з’їв домашню кров’яну ковбасу, яка пролежала у холодильнику два місяці.
Про це повідомив Центр громадського здоров'я МОЗ з посиланням на Чернігівський обласний Центр контролю та профілактики захворювань.
Постраждалий у стані середньої важкості звернувся по медичну допомогу наступного дня після вживання підозрілого продукту. Чоловіка госпіталізували до інфекційного відділення районної лікарні, - йдеться у повідомленні.
Після тижня у лікарні чоловік втік, ще чотири дні потому він потрапив в обласну лікарню. Через два дні він помер.
Загалом в Україні за 5 місяців 2021 року зареєстровано 43 випадки ботулізму, серед хворих - одна дитина. Шестеро людей померли.
Ймовірними харчовими продуктами, що призвели до захворювання, були: в’ялена й солена риба (40 %), м’ясні, рибні, овочеві, грибні консерви й інші м’ясні вироби.
Вживання виготовлених у домашніх умовах консервів, в’яленої, копченої, соленої риби, м’ясних продуктів, як-то ковбаса, шинка, й інших харчових продуктів, куплених у місцях несанкціонованої торгівлі, може призвести до захворювання на ботулізм, - зазначають експерти.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Чернігівщині від ботулізму померли одразу двоє людей - 38-річна жінка і 48-річний чоловік.
Читайте також