У Чернігівській області проведуть повторні вибори через смерть мера - ОПОРА

Виборчий процес розпочнеться з самого початку
У Чернігівській області проведуть повторні вибори через смерть мера - ОПОРА
Ольга Айвазовська (фото: Громадянська мережа ОПОРА / Facebook)
30 Жовтня 2020, 13:31
читать на русском

Координаторка громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що у зв'язку зі смертю міського голови Новгород-Сіверського Олега Бондаренка у місті проведуть повторні вибори.

Про це вона повідомила в коментарі РБК-Україна.

За словами Айвазовської, оскільки у Новгород-Сіверському кількість виборців до 75 тис., тому ТВК повинна встановити результати виборів. Вона зазначила, якщо переможець є померла особа, то після отримання свідоцтва про смерть протягом 10 днів комісія повинна оголосити повторні вибори.

Виборчий процес розпочнеться з самого початку, - наголосила Айвазовська.

Олег Бондаренко очолював Новгород-Сіверський з 2015 року. На місцевих виборах 25 жовтня його переобрали на другий термін. Йшов на посаду від партії "Рідний дім".

Читайте також

Нагадаємо, що мер Новгорода-Сіверського Олег Бондаренко 29 жовтня помер у Чернігові в обласній лікарні. У померлого була двобічна пневмонія і діагностований коронавірус.

28 жовтня стало відомо, що чинний мер Борисполя Анатолій Федорчук, який лідирував на місцевих виборах, помер від COVID-19.

Керівник громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що у зв'язку зі смертю мера Борисполя Анатолія Федорчука у місті проведуть повторні вибори.

1