У Чернігові СБУ прийшла з обшуками додому до в.о. мера Ломако

Про причини обшуків поки нічого не відомо
Головне
У Чернігові СБУ прийшла з обшуками додому до в.о. мера Ломако
Олександр Ломако
5 Вересня 2023, 09:10

Співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками додому до виконуючого обов’язки міського голови Чернігова Олександра Ломако.

Про це повідомив у Telegram сам Олександр Ломако.

За словами Ломако, правоохоронці будуть обшукувати його квартиру. Через це чоловіку довелось скасовувати нараду з питань життєдіяльності міста.

"У мене вдома обшуки. Зараз. Поки збирав дітей до школи, до мене завітала група представників СБУ. Будуть обшукувати квартиру", - написав він.

Ломако додав, що підставою для обшуків є рішення Шевченківського суду Києва.

Нагадаємо, 8 грудня 2022 року Яворівський районний суд Львова позбавив мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду міського голови протягом року.

Чернігівська міська рада на засіданні 9 лютого призначила виконувача обов'язків міського голови. Ним став секретар міськради Олександр Ломако.

Мер Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що рішення суду про відсторонення його від посади мера – це придушення самоврядування, адже за нього віддали голоси майже 80% чернігівців. Атрошенко звернувся до Президента із закликом змусити підлеглих діяти по закону і не дати внутрішньому ворогу знищити демократію.

Як повідомлялось, Атрошенко 2 липня 2022 року намагався перетнути державний кордон в пункті пропуску "Краківець". Після заборони виїзду ДПСУ у воєнний час, мер Чернігова відправив свого водія за кордон, щоб той повернув службовий автомобіль, яким впродовж трьох місяців користувалась його дружина у власних потребах.

1