У Чернігові призначили виконувача обов'язків міського голови

Він виконуватиме обов`язки мера на час відсторонення Владислава Атрошенка
Головне
У Чернігові призначили виконувача обов'язків міського голови
Олександр Ломако
10 Лютого 2023, 12:12
читать на русском

Чернігівська міська рада на засіданні 9 лютого призначила виконувача обов'язків міського голови. Ним став секретар міськради Олександр Ломако.

Про це повідомила пресслужба Чернігівської міськради.

"Головував на цьому засіданні Олександр Ломако - секретар міської ради та відтепер виконувач обов'язків Чернігівського міського голови. Саме на нього, згідно з чинним законодавством, було покладено функціональні обов'язки очільника міста на час відсутності Владислава Атрошенка", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, львівський апеляційний суд заборонив Владиславу Атрошенку обіймати посаду міського голови Чернігова протягом року. Рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Перед тим, 8 грудня Яворівський районний суд Львова позбавив мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду міського голови протягом року.

Мер Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що рішення суду про відсторонення його від посади мера – це придушення самоврядування, адже за нього віддали голоси майже 80% чернігівців. Атрошенко звернувся до Президента із закликом змусити підлеглих діяти по закону і не дати внутрішньому ворогу знищити демократію.

Як повідомлялось, Атрошенко 2 липня 2022 року намагався перетнути державний кордон в пункті пропуску "Краківець". Після заборони виїзду ДПСУ у воєнний час, мер Чернігова відправив свого водія за кордон, щоб той повернув службовий автомобіль, яким впродовж трьох місяців користувалась його дружина у власних потребах.

Читайте також

1