У Чернівецькій області загорілася киснева станція

Потерпілих в результаті інциденту немає
У Чернівецькій області загорілася киснева станція
Киснева станція (Фото: Вільне радіо)
4 Березня 2021, 13:14
читать на русском

У Чернівецькій області загорілася киснева станція в Сокирянській центральній районній лікарні.

Інформацію про пожежу виданню molbuk.ua підтвердила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

За її словами, пожежа виникла "кілька хвилин тому", а співробітники ДСНС оперативно ліквідували загоряння.

Загоряння мало площу 12 квадратних метрів. Киснева станція ще не була введена в експлуатацію. Відповідно, це була просто технічна наладка, вона знаходилася за межами цього медичного закладу, тобто в окремій будівлі, – сказала Гусак.

Усі пацієнти перебувають на своїх місцях – у палатах. За словами чиновниці, проблем із постачанням кисню немає.

Ця киснева станція не була підключена до центрального киснепостачання. Там ще проводилися пусконалагоджувальні роботи, – повідомила Гусак.

Читайте також

Водночас як зазначається у дописі Сокирянської лікарні у Facebook, на кисневій станції сталося "задимлення, яке одразу було локалізовано".

Ситуація що сталася ніяким чином не вплинуло на подачу кисню та роботу лікарні, – йдеться у повідомленні.


Контекст. 27 лютого о 13 год. 15 хв у м. Чернівці в палаті ковідного відділення на другому поверсі п’ятиповерхової будівлі міської клінічної лікарні №1 сталася пожежа. Загинули двоє літніх чоловіків, 77 і 76 років. Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.