У Чернівецькій області зникли бюлетені: поліція відкрила справу

Поліція шукає винуватців події
У Чернівецькій області зникли бюлетені: поліція відкрила справу
вибори Фото: oporaua.org
28 Жовтня 2020, 08:02
читать на русском

У Чернівецькій області під час голосування на місцевих виборах 25 жовтня зникли дев'ять виборчих бюлетенів. За цим фактом порушили кримінальну справу.

Про це повідомляє пресслужба обласної поліції.

Зазначається, що порушення виборчого законодавства зафіксували 26 жовтня.

Під час здачі бюлетенів у Кіцманську територіальну виборчу комісію 43-річна глава однієї з дільничних виборчих комісій виявила відсутність 9 бюлетенів з виборів депутатів Чернівецької обласної ради, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Справу відкрили за частиною 3 статті 158-1 Кримінального кодексу ("Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більш ніж один раз, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі").

Наразі поліція з’ясовує обставити події та шукають тих осіб, які причетні до зникнення документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час голосування на місцевих виборах у Луцьку член комісії вистрибнув у вікно після того, як розпочався підрахунок голосів, а у Тернопільській області п'яний чоловік побив поліцейського на ділянці.

Більше про порушення на дільницях читайте у нашому матеріалі: Побиття кандидата та незаконна агітація: найголовніші порушення на місцевих виборах

1