У червні НАТО планує обговорити "дорожню карту" для України щодо вступу

На червневому саміті також обговорять безпекову ситуацію в Україні та Європі
Головне
У червні НАТО планує обговорити "дорожню карту" для України щодо вступу
Україна-НАТО (Фото: NATO)
4 Травня 2021, 07:26
читать на русском

На саміті НАТО, який відбудеться у червні 2021 року в Брюсселі, планують обговорити "дорожню карту" для України щодо виконання кроків для вступу в НАТО.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві, який транслювався в Facebook українського президента.

За його словами, на червневому саміті глави держав та урядів країн НАТО обговорять безпекову ситуацію в Україні та біля її кордонів, і у зв'язку з цим безпеки всієї Центральної Європи.

По-перше, це питання безпеки України, а в цьому зв'язку і безпеки всієї Центральної Європи. А по-друге, це питання також формальної вказівки Україні шляху, по якому вона повинна йти в напрямку членства, дорожньої карти до цього членства, яке зараз має фундаментальне значення і за яке Україна бореться, - сказав Дуда.

Своєю чергою Зеленський заявив, що Польща і президент Дуда підтримують українців і прагнення України в НАТО. Він подякував Дуді, за те, що він ще раз запевнив Україну в підтримці, в адвокації нашої країни щодо членства в НАТО.


Контекст. Україна створює національну систему переходу на стандарти НАТО. Її запуск дасть Україні змогу прискорити свій шлях до повноправного членства в Альянсі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що вступ України в НАТО потребує лише часу, але це не є фантазією.

Читайте також