Всі країни-члени НАТО засудили дії Росії на Донбасі та біля кордонів України

Альянс відстежує ситуацію на кордоні щодо нарощування військ
Всі країни-члени НАТО засудили дії Росії на Донбасі та біля кордонів України
Ентоні Блінкен (фото: ukrainian.voanews.com)
15 Квітня 2021, 11:20
читать на русском

Всі 30 країн-членів НАТО засудили стягування Росією своїх військ до українського кордону та підтримали Україну.

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен на пресконференції в Брюсселі.

За його словами, всі країни-члени НАТО висловили стурбованість концентрацією військ РФ біля українських кордонів. Вони очікують, що Росія діятиме на зниження напруження ситуації.

Мене вразило те, що під час засідання Північноатлантичної ради, коли я слухав кожного окремого союзника, всі тридцять висловили стурбованість, - сказав держсекретар.

Блінкен наголосив, що за ситуацією на кордоні уважно слідкують, оскільки такого скупчення російських військ не спостерігалося від 2014 року.

Ми бачили доповіді щодо нарощування військ в окупованому Криму і поблизу кордонів України. Ми також побачили продовження атак, очолюваних Росією сил, в районі лінії розмежування на сході України, - зазначив він.

Він наголосив, що на Сході України лише від березня цього року загинуло 12 українських військових через російську агресію.  Водночас Україна не реагує на провокації РФ та поводиться стримано.

Читайте також


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією