У центрах масової вакцинації щеплюватимуть новим препаратом - МОЗ

Глава МОЗ пообіцяв анонсувати зміни лише тоді, коли вони відбудуться
У центрах масової вакцинації щеплюватимуть новим препаратом - МОЗ
Коронавірус, вакцина CoronaVac от Sinovac Biotech (фото: УНІАН)
23 Червня 2021, 15:15
читать на русском

Наразі у центрах масової вакцинації проти COVID-19 планують щеплювати громадян не китайською вакциною CoronaVac, а новим препаратом. Також готуються зміни до організації самого процесу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу на форумі "Україна 30".

За його словами, вакцинація населення відбувається на трьох платформах - мобільні бригади, пункти вакцинації та вакцинальні центри.

Саме від цього залежить, коли, хто і якою вакциною буде вакцинуватися. Тому що ми плануємо проведення вакцинації таким чином, щоб запобігти великій кількості програмних помилок і забезпечити холодовий ланцюг, щоб щеплення були безпечними і ефективними для всіх, - сказав глава МОЗ.

Ляшко зазначив, що наразі китайську вакцину CoronaVac використовують у вакцинальних центрах і при вакцинації організованих колективів.

Втім, надалі планують трохи змінити організацію самого процесу щодо цієї вакцини. Зокрема, тоді, коли буде використовуватися у вакцинальних центрах і для вакцинації організованих колективів.

Глава МОЗ пообіцяв анонсувати зміни лише тоді, коли вони відбудуться.

Нагадаємо, що в Україні розпочався четвертий етап вакцинації проти коронавірусу. Від початку вакцинальної кампанії зробили 2 056 499 щеплень проти коронавірусу.

Читайте також