У ЦГЗ повідомили про найімовірнішу COVID-вакцину, яку отримає Україна

Astra Zeneca можна зберігати при температурі +2...+8°C
У ЦГЗ повідомили про найімовірнішу COVID-вакцину, яку отримає Україна
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
22 Грудня 2020, 20:42
читать на русском

В.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін заявив, що Україна скоріше за все отримає вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Astra Zeneca. Про це він повідомив в коментарі Українській правді.

Кузін зазначив, що з урахуванням виробничих потужностей Astra Zeneca та українських реалії, найімовірніше Україна отримає вакцину проти коронавірусу саме цієї компанії. Він також наголосив, що наразі у COVID-вакцин Pfizer (95%), Moderna (94%) та Astra Zeneca (70%) є результати щодо клінічної ефективності на людях при хворобі.

Читайте також

За його словами, Pfizer та Moderna потребують ультрахолодного зберігання, із температурним режимом -60/-80°C, а Astra Zeneca можна зберігати при температурі +2...+8°C.

Водночас зараз є дуже багато вакцин, які знаходяться на останній фазі клінічних досліджень. Яку вакцину ми отримаємо залежатиме від того, в які часові рамки буде відбуватися виробництво цієї вакцини, - сказав він.

Нагадаємо, що оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19. Мета цього плану — протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей).