У Данії запрацювало друге почесне консульство України

Почесний консул захищатиме інтереси України та українців у регіоні Південної Данії
У Данії запрацювало друге почесне консульство України
Данія (фото з відкритих джерел)
2 Грудня 2020, 19:51
читать на русском

У місті Оутруп, що в Данії, Україна відкрила почесне консульство, що є другим у країні.

Про це повідомили у посольстві України в Данії.

Зазначається, що 30 листопада посол України в Данії Михайло Видойник від імені Міністерства закордонних справ України підписав Угоду з громадянином Данії Томом Аксельгором про консульські функції та обов’язки почесного консула України в місті Оутруп.

Аксельгора призначили почесним консулом у Південній Данії відповідно до консульського патенту, який видало МЗС України 22 жовтня 2020 року.

Екзекватура (дозвіл) на його діяльність затверджена Королівським Указом від 17 листопада та підписана керівником Протоколу Королівства 24 листопада, - йдеться у повідомленні посольства.

Читайте також

Почесний консул займатиметься, згідно з міжнародним правом, захистом інтересів України, юридичних осіб і громадян України в межах консульського регіону – регіону Південної Данії, наданні допомоги та сприяння громадянам України, її юридичним особам на території Данії, а також сприянні розвитку торговельних, економічних, культурних та наукових зв’язків між Україною та Королівством Данія, налагодженні дружніх відносин між двома державами.

Зазначимо, що почесний консул Том Аксельгор – відомий данський бізнесмен, засновник і власник агропромислового концерну "Goodvalley", який з 2004 року діє на ринку України входить у трійку найкращих виробників свинини.

Почесне консульство відкривається у м. Оутруп (муніципалітет Варде) в регіоні Південна Данія, де проживає близько 5 тис. українців.

Це вже друге почесне консульство України на території Данії. У 2006 році у м. Орхус відкрили перше почесне консульство.

Нагадаємо, що 27 листопада у провінції Балі, у м. Денпасар, відкрили почесне консульство України.

1