У ДБР розповіли про розслідування кримінальних проваджень, фігурантом яких є бізнесмен Гринкевич

Нині ДБР розслідує два провадження - про хабар слідчому і про закупівлі для Міноборони, однак за останньою справою Гринкевич не отримав підозри
У ДБР розповіли про розслідування кримінальних проваджень, фігурантом яких є бізнесмен Гринкевич
Ігор Гринкевич
15 Січня 2024, 17:47
читать на русском

У справі львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича є ще одне кримінальне провадження. Він сам зараз затриманий і перебуває у СІЗО.

Про це заявила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону.

"Наприкінці 2023 року його було затримано і було відкрито ще одне кримінальне провадження. Це підозра у спробі і пропозиції давання хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Хабар був чималенький. Тобто ми з вами уявляємо, що людина готова була для того, щоб "повирішувати" свої справи принести півмільйона доларів, безстрашно просто з'явитися у публічному місці і запропонувати (хабар - ред.)", - розповіла вона.

Сап'ян нагадала, що Гринкевича було затримано під час давання хабаря, зараз він перебуває у СІЗО, він отримав ще одну підозру, "а за пропозицію хабаря і дачу безпосередньо можна на 8 років позбутися волі".

Представник ДБР підтвердила, що дійсно є ще одне кримінальне провадження, де фірми, які працювали з Міноборони та були зобов'язані забезпечувати якісним одягом та білизною ЗСУ, на цих фірмах в керівництві, а також у сім'ї львівського бізнесмена були проведені обшуки і на майно було накладено арешт.

"Є ще одне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Бо ми з вами розуміємо, що ці компанії в умовах повномасштабного вторгнення виграли 23 тендери, то ці всі тендери і сам товар, який мав постачатися до ЗСУ зараз перевіряється", - зазначила Сап'ян, додавши, що є сподівання, що найближчим часом у цьому кримінальному провадженні також з'являться результати роботи про те, як триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 11 січня 2024 року ДБР повідомило, що суд арештував майно сім’ї та підконтрольних фірм Гринкевича. А за висновками експертів, вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби Міноборони у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями ЗСУ.

Детально про те, як львівський бізнесмен Ігор Гринкевич намагався підкупити заступника керівника відділу Головного слідчого управління ДБР за $500 тисяч, можна прочитати тут.

Читайте також

1