У деяких українських містах учнів переводять на дистанційку через загрозу ракетного удару 23-24 лютого

Дистанційне навчання триватиме 2-3 дні
Важливо
У деяких українських містах учнів переводять на дистанційку через загрозу ракетного удару 23-24 лютого
Дистанційне навчання, школяр (фото: pexels)
21 Лютого 2023, 18:40
читать на русском

В Івано-Франківську, Черкасах, Рівному, Броварах та Ніжині школи переводять на дистанційне навчання через можливі удари 24 лютого.

23 та 24 лютого школярі в Черкасах перейдуть на дистанційне навчання.

"Через звернення батьків, через можливі обстріли російських окупантів, ми вирішили убезпечитися", - розповів мер Черкас Анатолій Бондаренко.

23-24 лютого у Рівному також перейдуть на дистанційну форму навчання. Дитячі садки працюватимуть в черговому режимі.

"У зв’язку із потенційними загрозами та провокаціями зі сторони ворога, частими повітряними тривогами, що можуть бути в річницю повномасштабного вторгнення, 23-24 лютого заклади шкільної освіти Рівного працюватимуть в дистанційному режимі", - розповів мер Рівного Олександр Третяк.

За його словами, садочки в ці дні працюватимуть в черговому режимі.

"Рекомендуємо залишити дітей дома, але якщо у вас не буде такої можливості, то вихователі в дитячих садочках все одно працюватимуть", - додав він.

Школи та дитсадки у Ніжині 23 та 24 лютого навчатимуться дистанційно. Таке рішення ухвалили 21 лютого.

"Сьогодні я висловив таку пропозицію, тому що цього тижня у нас буде 24 лютого, уже річниця повномасштабного вторгнення Росії в нашу державу. Ми знаємо, що російські терористи люблять символічні дати. Символічними якраз є 23 і 24 лютого. Тому, на мою думку, краще перестрахуватися і нехай краще будуть ці два дні у форматі дистанційного навчання", - сказав мер міста Олександр Кодола.

У Броварах з 22 до 24 лютого школи переводять на дистанційне навчання через можливі загрози провокацій та обстрілів військами РФ.

"У зв'язку з загрозою провокацій та можливих обстрілів військами РФ, з метою збереження здоров'я та життя дітей та педагогічних працівників, з середи, 22 лютого до 24 лютого (включно) заклади загальної середньої освіти Броварської міської територіальної громади переводяться на дистанційну форму навчання", - йдеться в повідомленні.

За словами мера, дитячі садочки працюють у звичному режимі.

В Івано-Франківську 23-24 лютого заклади освіти переводять на дистанційне навчання через можливу загрозу обстрілів РФ у річницю вторгнення.

"Все-таки річниця великої війни. Ворог любить такі дати, тому краще все ж перестрахуватися", - сказав у відеозверненні міський голова Руслан Марцінків.

За словами мера, дистанційне навчання триватиме лише два дні.

Нагадаємо, за прогнозами ОП та РНБО російські війська намагаються накопичити достатній обсяг ракет, який використають для масованого трихвильового каскаду. Зокрема, щоб у річницю вторгнення в Україну показати, що в них ще є "порох у порохівниці".

Читайте також

1