На річницю вторгнення в Україну росія може завдати масованого ракетного удару - ОП

Українців закликають дослухатися до повідомлень сил ППО
Головне
На річницю вторгнення в Україну росія може завдати масованого ракетного удару - ОП
Андрій Єрмак / Фото: president.gov.ua
17 Лютого 2023, 15:17
читать на русском

Російські війська намагаються накопичити достатній обсяг ракет, який використають для масованого трихвильового каскаду. Зокрема, щоб у річницю вторгнення в Україну показати, що в них ще є "порох у порохівниці".

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у інтерв'ю "24 каналу".

"Сьогодні вони спробують використати ці "болванки" (повітряні кулі з відбивачами, - ред.) для того, щоб навантажити нашу систему ППО, тому що все ж таки це гроші. Кожен пуск проти ракети - це конкретні гроші. І таким чином хоч якихось результатів досягти", - заявив він.

Подоляк підкреслив, що росіяни продовжуватимуть пускати повітряні кулі, але на річницю вторгнення очікується ракетний обстріл.

"Вони це робитимуть, але на 24 лютого вони спробують накопичити той об'єм, який завжди використовують для масованого 3-хвильового каскаду, і показати, що в них ще "порох у порохівницях", - заявив він.

Своєю чергою, керівник Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram натякнув, що ворог 24 лютого може вдатися до атак. Він наголосив, що Україна готова до різних сценаріїв і закликав українців прислухатися до порад Повітряних сил України.

"Не забувайте, що в нас класні Повітряні сили, тому слухайте, що кажуть саме ці люди, які вміють збивати російські та інші повітряні цілі", - зазначив Єрмак.

Нагадаємо, у Москві на стадіоні "Лужники" готується великий мітинг-концерт за участю президента Росії Владіміра Путіна.