У ДФС розповіли, чому проводили обшуки в будинку Кличка

Правоохоронці викрили групу бандитів
У ДФС розповіли, чому проводили обшуки в будинку Кличка
Обшуки в Києві фото: ДФС
18 Травня 2021, 17:30
читать на русском
Співробітники Державної фіскальної служби України викрили злочинну групу в будинку, в якому проживає мер Києва Віталій Кличко. 

Про це повідомляє пресслужба у Facebook.

Зазначається, що "в ході обшуків, які проводилися в рамках кримінального провадження за фактами незаконного постачання та реалізації нафтопродуктів, що відбувалися в тому числі і по вул. Б. Хмельницького у м. Києві, співробітниками Головного управління ДФС України та Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області, за процесуального керівництва прокуратури м. Києва, задокументовано та припинено протиправну діяльність групи осіб, пов’язану з незаконним переміщенням на митну територію України та подальшою реалізацією товарів паливно-мастильної групи з порушенням законодавства та ухиленням від сплати митних зборів та інших обов’язкових платежів, що завдало збитків державному бюджету в особливо великих розмірах".

На адресу ряду суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності систематично з Республіки Білорусь та РФ надходили вантажі із вмістом метилового спирту понад 51% від загального об’єму, - йдеться у повідомленні.

  Службові особи ряду комерційних товариств, з метою ухилення від сплати акцизного податку на метиловий спирт та розчинники, зазначали недостовірні дані щодо хімічного складу товару, зокрема - кількісного вмісту метилового спирту, який суттєво занижувався, та здійснювали реалізацію імпортованої продукції на адресу підприємств з ознаками ризиковості на загальну суму понад 100 мільйонів гривень.

При цьому, зазначається в повідомленні, суб’єкти господарювання виробничих потужностей не мають, за адресами реєстрації не знаходяться, директором, бухгалтером та засновником виступає одна й та сама особа.

Нагадаємо, що зранку 18 травня група озброєних співробітників СБУ приїхала під дім мера Києва. Обшуків вони не провели, оскільки дома нікого не було. Проте, в Службі безпеки України (СБУ) і Департаменті стратегічних розслідувань (ДСР) заявили, що їх співробітники не беруть участі в обшуках в будинку мера.

За словами Кличка, камера на його поверсі зафіксувала, як правоохоронці стукали у двері квартири. Хоча на його питання, що відбувається, вони відповіли, що прийшли, нібито, у квартиру двома поверхами нижче.