У Дії змінили термін відображення COVID-сертифікатів

Для нової кінцевої дати сертифіката потрібно повторно надіслати запит у застосунку або на порталі
Важливо
У Дії змінили термін відображення COVID-сертифікатів
Сертифікат на Дії Фото: thedigital.gov.ua
8 Квітня 2022, 19:06
читать на русском

У застосунку Дія змінили термін відображення COVID-сертифікатів. Відтепер вони не видалятимуться 1,5 року від дати щеплення.

Про це повідомили в МОЗ.

У багатьох країнах, де зараз знаходяться наші громадяни, діють карантинні обмеження, щоб полегшити процедуру підтвердження вакцинації українців від COVID-19, тому ми вирішили продовжити відображення  сертифікатів в Дії. Це дозволить українцям пред'явити цифровий документ про отриману в Україні вакцинацію від коронавірусної хвороби та отримати наступну потрібну дозу чи мати менші карантинні обмеження, ніж невакциновані особи в країні перебування, - сказала рішення заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Зазначили, що автоматично сертифікат не оновить нову кінцеву дату. Тому потрібно повторно надіслати запит у застосунку або на порталі Дія.

Для пред'явлення сертифіката за кордоном можна використовувати як сам QR-код у додатку Дія чи скріншот сертифіката з мобільного застосунку Дія, PDF-документ сертифіката, роздрукований з порталу Дія, чи будь-який інший мобільний додаток-гаманець, який може зберігати сертифікат. Будь-який із обраних варіантів буде валідним для QR-сканера, який перевіряє справжність сертифіката, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні почнуть розробку і виготовлення орального протиковідного препарату Pfizer. Відповідний конкурс виграла компанія "Дарниця", яка підписала угоду на отримання ліцензії.

Читайте також

1