У дітей заступника Шойгу знайшли нерухомості на мільйони доларів

При цьому офіційні зарплати дітей цалікова не дозволяють їм купувати дорогу нерухомість
У дітей заступника Шойгу знайшли нерухомості на мільйони доларів
руслан цаліков Фото: tadviser.ru
26 Серпня 2022, 13:03
читать на русском

Команда російського опозиціонера Олексія Навального оприлюднила нове розслідування щодо збагачення російського військового чиновника руслана цалікова, який є заступником міністра оборони рф сергія шойгу.

У цьому розслідуванні йдеться, що дві доньки та двоє синів цалікова володіють майном на суму 1,1 млрд рублів, яке вони скуповували через свої компанії.

Зокрема, дочки військового 27-річна Юлія та 25-річна Єлизавета заснували фірму "Тектум" та через неї вони купили приміщення в московському бізнес-центрі Crosswall Хамовники за 132 млн рублів і кілька офісів поруч загальною вартістю 85 млн рублів.

Сини цалікова, Даніель та Заур у 2021 році брати купили на свою компанію "Домінус Зед" дві земельні ділянки в селі Красне в Домодєдові по 260 млн рублів кожна. Також їм належать п'ять офісних приміщень у Москві по 400 млн рублів.

При цьому розслідувачі зазначають, що офіційні зарплати дітей цалікова не дозволяють їм купувати таку дорогу нерухомість. Даніель працює в держкорпорації "Ростех", і його зарплата складає 5 млн на рік, Заур влаштувався в компанію з виробництва лічильників ЖКГ і офіційно заробляє 2 млн на рік.

Раніше команда Навального знайшла у руслана цалікова земельну ділянку з будинком на Рубльовці, вартість яких перевищує 3,5 млрд рублів.

Нагадаємо, у лютому 2022 року Європейський Союз, Велика Британія, США запровадили санкції проти фізичних осіб з росії. Зокрема під санкції ЄС потрапили високопоставлені російські чиновники, вищі військові керівники та співробітники пропагандистських кремлівських ЗМІ. Серед них був і цаліков.