У Дніпрі майор СБУ "кришував" потужне угруповання наркоторговців (фото, відео)

Майор очолив одне з управлінь служби у грудні 2022 року
Важливо
У Дніпрі майор СБУ "кришував" потужне угруповання наркоторговців (фото, відео)
19 Жовтня 2023, 17:41
читать на русском

У Дніпрі затриманий начальник одного з відділів Служби безпеки України. Його підозрюють у "кришуванні" лабораторій з виробництва наркотиків у Дніпропетровській та сусідніх областях.

Про це повідомив місцевий телеканал ДніпроTV.

Як зазначає телеканал, йдеться про майора СБУ Артема Панченка, який очолив одне з управлінь служби у грудні 2022 року. В мережі зʼявились знімки однієї з наркоплантацій, до яких може мати відношення силовик.

"У місті працює велика група слідчих ДБР. Уже є одне гучне затримання. Майор СБУ, якого підозрюють у кришуванні нарколабораторій у Дніпропетровській та сусідніх областях. За нашою інформацією, мова про начальника одного з відділів СБУ Артема Панченка. На цій посаді він з грудня 2022 року", – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою у ДБР повідомили, що детективи провели ще одну масштабну спецоперацію з викриття та припинення діяльності потужної організації наркоторговців. Наркотики ділки реалізовували гуртовим замовникам та у роздріб у більшості областей України.

Річний обсяг вирощеної високотехнологічним методом гідропоніки коноплі становив понад 1 тис. кг. Чистий прибуток ділків складав понад 500 тис. доларів США.

Зловмисники організували роботу низки нарколабораторій на території декількох областей, серед них: Черкаська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Київська, Полтавська та Харківська.

Для легалізації доходів, отриманих від наркобізнесу, організатор та спільники скуповували рухоме та нерухоме майно. За даними слідства, їх діяльність "прикривали" працівники правоохоронних органів.

Наразі працівники ДБР провели понад 50 обшуків у різних регіонах України. Вже затримано 10 учасників групи серед яких організатори, хіміки-виконавці та інші спеціалісти, а також керівник одного із підрозділів одного з обласних правоохоронних органів, який входив до злочинної організації та прикривав її діяльність.

У ході слідчих дій же виявлено понад 10 кілограмів готового до продажу та споживання наркотику та 2 лабораторії в спеціально обладнаних прихованих приміщеннях, замаскованих під фермерські господарства. Також правоохоронці вилучили кошти, зброю, приладдя для забезпечення діяльності лабораторій та інші речові докази, які доводять провину підозрюваних.

Наразі учасникам злочинної організації в залежності від ступеня участі у вчинених злочинах вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 313, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 317, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 313, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 317 КК України, працівнику правоохоронного органу повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255, ч. 2 ст. 317 КК України.

За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Одночасно вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Тривають першочергові невідкладні слідчі дії, направлені на виявлення всіх осіб, причетних до злочинної діяльності.

Читайте також

1