У Дніпрі працівниця банку продавала особисті дані клієнтів за криптовалюту

Грошова винагорода стартувала від 20 тисяч гривень
У Дніпрі працівниця банку продавала особисті дані клієнтів за криптовалюту
Криптовалюта, біткоїн (фото: Pexels)
11 Лютого 2022, 15:19
читать на русском

У Дніпрі 30-річна працівниця банку продавала конфіденційну інформацію про клієнтів за криптовалюту. Жінка мала доступ до автоматизованої банківської системи і таким чином здобувала інформацію про клієнтів та за криптовалюту продавала у мережі. За скоєне їй може загрожувати до 3 років ув’язнення.

Про це повідомив Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Зазначається, що жінка працює керівником відділення одного з банків у Дніпрі та мала доступ до автоматизованої банківської системи. Користуючись своїми повноваженнями, здобувала інформацію про клієнтів, що становить банківську таємницю. А саме: інформацію про наявність банківських рахунків, грошові активи, джерела надходження, рух коштів, депозити та інше.

Надалі на тематичних форумах та у месенджері за криптовалюту збувала таку інформацію. Грошова винагорода стартувала від 20 тисяч гривень, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та проживання. За результатами вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, банківські картки, чорнові записи.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Фігурантці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Підозрюваній може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що в Україні викрили зловмисників, які здійснювали хакерські атаки на іноземні компанії, а також надавали платні послуги із підміни ІР-адрес іншим хакерам.

Читайте також

1