300 тисяч доларів: Арахамія розповів, як продавали "помилки" в санкційних списках РНБО

Депутат стверджує, що випадкових прізвищ у списку не було
Головне
300 тисяч доларів: Арахамія розповів, як продавали "помилки" в санкційних списках РНБО
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
26 Жовтня 2021, 13:34
читать на русском

"Помилки" у санкційному списку Ради національної безпеки та оборони продавали за неймовірні суми - від 100 до 300 тисяч доларів.

Про це сказав заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в етері телеканалу "Україна 24".

Вже приходять різні люди, які кажуть, що їм корумповані співробітники правоохоронних органів пропонували від 100 до 300 тисяч доларів за винагороду - припуститися помилки, щоб вони могли спокійно пересуватися за кордон і не мати проблем. Ось і вся історія. Просто продавали цей список та й усе. Випадкових помилок, там, мені здається, не було взагалі, – заявив Арахамія.

Нагадаємо, 15 жовтня РНБО провели чергове засідання. За його підсумками секретар Радбезу Олексій Данілов повідомив, що у санкційних списках "злодіїв у законі" припустилися помилки щодо 108 осіб. Санкції щодо них вже скасували. За його словами, причетними до цього були восьмеро посадовців. Їх покарано: частину з них звільнили з лав Міністерства внутрішніх справ, ще двох - понизили на посадах.

Згодом цю ситуацію прокоментували в Офісі президента. Радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що "апарат РНБО проводить перевірку і згодом має поінформувати про її результати".

Читайте також