У Дніпрі проїзд у метро знову стане платним з 1 червня

Метрополітен продовжить цілодобово працювати як укриття
У Дніпрі проїзд у метро знову стане платним з 1 червня
Метро у Дніпрі / Фото: metro.dp.ua
31 Травня 2022, 17:03
читать на русском

З 1 червня 2022 року у Дніпровському метро повертають оплату за проїзд. Тариф незмінний – 8 гривень.

Про це повідомила пресслужба Дніпровського метрополітену.

Зазначається, що перевезення пасажирів здійснюється з 5:36 до 21:05.

За словами технічного директора КП “Дніпровський метрополітен” ДМР Тараса Шевченка, відсутність оплати за проїзд призвела до проблем з закупівлею необхідних витратних матеріалів для забезпечення безперебійної та стабільної роботи метрополітену.

У перший день військової агресії російської федерації міською владою було ухвалено рішення про безкоштовне перевезення пасажирів у Дніпровському метрополітені, починаючи з 25 лютого 2022 року. Адже на той час станції метрополітену використовувались здебільшого для евакуації населення та у якості укриття під час повітряних тривог. Інколи, одночасно на станціях перебували понад 1200 осіб.

Але ми розуміємо, що повна відсутність оплати не покриває наші витрати на закупівлю необхідних матеріалів, аби підтримувати життєдіяльність метрополітену, – зазначив Шевченко.

За його словами, метрополітен продовжить цілодобово працювати як укриття. Тож під час повітряної тривоги вхід до станцій буде вільним для всіх громадян без проходження через турнікети, через спеціальний коридор.

Нагадаємо, 24 травня, рівно через три місяці після нападу росії на Україну, у Харкові відновлюють роботу метро, яке весь цей час було прихистком для харків'ян, що ховалися у підземці від російських обстрілів.

Читайте також