Відновило роботу харківське метро: як працюватиме підземка

Інтервал руху становитиме 30 хвилин
Важливо
Відновило роботу харківське метро: як працюватиме підземка
Метро у Харкові Фото: https://t.me/ihor_terekhov
24 Травня 2022, 06:19
читать на русском

Сьогодні, 24 травня, рівно через три місяці після нападу росії на Україну, у Харкові відновлюють роботу метро, яке весь цей час було прихистком для харків'ян, що ховалися у підземці від російських обстрілів.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Ми запускаємо метро. О сьомій годині ранку, вперше за останні 89 днів, потяги харківської підземки почнуть рух. Хочу одразу сказати – оскільки економіка Харкова лише почала відроджуватись, складно зрозуміти пасажиропотік. І в перші дні роботи метрополітену потяги ходитимуть з інтервалом у пів години. Поступово зі збільшенням кількості пасажирів зменшуватиметься інтервал. При цьому ми змінюватимемо логістику наземного транспорту таким чином, щоб харків'янам зручно було пересуватися по всьому місту, - написав він у Телеграмі.

Мер Харкова (досьє Терехова) зазначив, що перший тиждень проїзд у метро буде безплатним.

Харківський метрополітен повідомляє, що по усім трьом лініям метро будуть курсувати електропоїзди та станції відновлять свою роботу з прийому пасажирів.

Виключення буде становити ділянка від станції "Академіка Павлова" до станції "Героїв праці" Салтівської лінії, на котрій не буде виконуватися перевезення пасажирів, та станція "Держпром" Олексіївської лінії, що буде працювати лише у якості пересадочного вузла, - йдеться у повідомленні.

Графік роботи метрополітену з перевезення пасажирів: з 7:00 до 19:00.

Інтервал руху становитиме 30 хвилин по кожній з трьох ліній метрополітену. Розклади руху поїздів будуть розміщені на вестибюлях станцій.

З повним переліком працюючих вестибюлів та пішохідних виходів з підвуличних перерходів можна ознайомитись за посиланням.

Також громадяни матимуть змогу продовжувати використовувати станції у якості тимчасового укриття під час повітряних тривог.

1