У Дніпрі за дев'ять хвилин з мерії звільнили 655 чиновників

За словами мера міста, такі заходи дозволять міському бюджету заощадити колосальні гроші
У Дніпрі за дев'ять хвилин з мерії звільнили 655 чиновників
Борис Філатов Фото: Facebook
10 Лютого 2021, 12:18
читать на русском

Міська рада Дніпра звільнив 655 співробітників районних адміністрацій і департаментів з метою економії.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 10 лютого, на третій позачерговій сесії Дніпровської міської ради VIII скликання. На засідання зібралося всього 59 депутатів.

Як повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов (досьє Філатова) у Facebook, що з мерії звільнили 655 працівників. Засідання тривало дев'ять хвилини, включно з виконанням гімну двічі. За цей час також встигли затвердити нову структуру виконавчих органів Дніпровської міської ради та загальну кількість працівників.

Раніше Філатов розповів, що у середу, 10 лютого, він скликатиме позачергову сесію міської ради, на якій будуть розглянуто фактично один блок питань: оптимізація структури мерії. Він пообіцяв скоротити кількість чиновників та інших працівників міського господарства на 655 осіб.

Просто життя не стоїть на місці, десь ми об'єднуємо комунальні підприємства, десь скорочуємо зайвий адміністративний персонал, десь прибираємо здвоєння функціоналу, а десь замінюємо перекладання паперів цифровими технологіями, - зазначив міський голова.

Людям, яких звільнять, по можливості, запропонують альтернативи працевлаштування.

Читайте також

За словами Філатова, це вже другий етап оптимізації структури міського господарства. На першому етапі відбувалось укрупнення міських медичних установ.

Прийняті заходи дозволять міському бюджету заощадити десятки, якщо не сотні мільйонів гривень, які будуть спрямовані на розвиток міської інфраструктури та зроблять наше прекрасне місто ще більш комфортабельним і зручним для життя, - наголосив мер Дніпра.

Нагадаємо, що у другому турі місцевих виборів мера у Дніпрі, які відбулись у листопаді 2020 року, переміг чинний мер Борис Філатов

1