Ексголова Держкосмосу позивається до Кабміну через звільнення

Усов просить поновити його на посаді та виплатити заробіток за час вимушеного прогулу
Ексголова Держкосмосу позивається до Кабміну через звільнення
Володимир Усов (фото: space.com.ua)
15 Грудня 2020, 17:25
читать на русском

Ексочільник Державного космічного агентства Володимир Усов оскаржив своє звільнення з посади голови відомства.

Про це повідомила пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зазначається, що канцелярія ОАСК зареєструвала позов до Кабінету Міністрів України та Державного космічного агентства України. Усов зазначений позивачем.

Серед вимог позову – визнати протиправним розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 року, яким було звільнено Володимира Усова з посади голови Державного космічного агентства України, - йдеться у повідомленні.

Позивач також просить суд поновити його на вказаній посаді та стягнути з Держагентства середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Наразі суд ще вирішує, чи відкривати провадження в адміністративній справі.

Читайте також

Зазначимо, що Кабінет міністрів України розпорядженням від 16 листопада звільнив голову Державного космічного агентства Володимира Усова відповідно до частини першої статті 87/1 Закону України "Про державну службу".

Довідка: Володимир Володимирович Усов народився 23 вересня 1983 року в Одесі. Закінчив Одеський національний морський університет. Був членом Партії промисловців і підприємців України та партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", невдало балотувався до міської ради й Верховної Ради. Підприємець. Створив фабрику 3D-друку Kwambio і видавництво електронних підручників "Гутенбергз".

Від 25 листопада по 29 листопада 2019 в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби проходив конкурс на зайняття посади Голови Державного космічного агентства України.

27 грудня 2019 року Кабінет Міністрів визначив Усова переможцем конкурсу на зайняття цієї посади за результатами співбесіди, проведеної з кандидатами на зазначену посаду.

Від 3 січня 2020 року, на виконання вимог Закону України "Про очищення влади", було розпочато перевірку стосовно кандидата на посаду Голови Державного космічного агентства України Володимира Усова. Перевірка проходила відповідно до Постанови КМУ від 25 березня 2015 р. № 171.

24 січня 2020 року Кабмін призначив Усова головою Державного космічного агентства.

1