У Єгипті хочуть запровадити податок на виїзд та розваги для туристів

Нововведення планують запровадити з 1 липня
У Єгипті хочуть запровадити податок на виїзд та розваги для туристів
Єгипет (Фото: pexels)
7 Червня 2023, 20:56
читать на русском

Влада Єгипту вирішила знайти нові способи поповнити держбюджет. З цікавих варіантів – податок на виїзд, який, якщо схвалять, діятиме для всіх.

Про це пише єгипетське видання Al Ahram.

Парламент Єгипту оголосив про підвищення низки податків. Наприклад, за розваги відпочивальникам тепер доведеться платити на 5 – 15% більше. Йдеться насамперед про музичні та танцювальні вечірки в готелях – на них запроваджується п'ятивідсотковий збір. Ще більше доведеться "відстебнути" організаторам турів сафарі та дайвінгу. Податок на польоти на повітряній кулі становитиме 15%.

Скориговано податок для тих, хто залишає країну. Виїзний збір збираються збільшити вдвічі. При цьому фіскальне навантаження на іноземців, які відвідали провінції Червоне море, Південний Синай, Луксор, Асуан і Марса-Матрух, залишиться незмінним на рівні 50 єгипетських фунтів, щоб не вплинути на туризм.

Повідомляється і про схвалення нового податку в 10% на предмети розкоші, що імпортуються. Йдеться про спиртні напої, шоколад, фрукти, обсмажені кавові зерна, креветки, копчений лосось та інші продукти. Все це популярне в готелях найвищої цінової категорії, тож за подорожчання запропонують доплатити відпочивальникам.

Нововведення чекає і магазини duty free. На товари вартістю понад 5 доларів запропоновано запровадити додатковий тривідсотковий податок, але не менше ніж 1,5 долара за одиницю.

Наразі проєкт на розгляді в уряді. Якщо виправлення ухвалять, нові правила почнуть діяти з 1 липня 2023 року. Це означає, що всі мандрівники мають сплатити податок при виїзді з країни. Щоправда, зробити це буде легко – його додадуть до вартості квитка.

Додатково влада думає підняти ціни на продукти та алкоголь. За оцінками Мінфіну, це приноситиме країні близько 150 мільйонів євро на рік.

Нагадаємо, у всіх нових музеях Єгипту працюють українські аудіогіди, а для туристів з України запущена гаряча лінія українською.

Читайте також

1