У ЄС обговорюють заборону видачі росіянам шенгенських віз

З пропозицією заборонити росіянам видачі віз виступили кілька європейських країн
Головне
У ЄС обговорюють заборону видачі росіянам шенгенських віз
Європарламент (Фото: Вікіпедія)
10 Серпня 2022, 17:44
читать на русском

У Європейському Союзі продовжується обговорення чергового пакету санкцій проти росії. В межах цього пакету може бути запроваджено заборону на видачу громадянам рф шенгенських віз.

Про це повідомляє журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter.

Він зазначив, що заборону видачі віз громадянам росії міністри Євросоюзу обговорять на зустрічі у Празі, яка відбудеться наприкінці серпня. Проте журналіст вважає, що країни ЄС не зможуть дійти згоди.

Наразі малоймовірно, що ЄС в цілому спільно погодиться припинити видачу туристичних віз росіянам, але, як і у випадку з багатьма санкціями ЄС проти Росії цього року, "все можливо", - зазначив Йозвяк.

Також з пропозицією заборонити росіянам видачі віз виступили кілька європейських країн, зараз питання вивчають національні уряди країн-членів Євросоюзу, повідомив офіційний представник Кабміну ФРН Штеффен Хебештрайт.

У німецькому уряді уточнили, що пропозиція про припинення видачі шенгенських віз росіянам надійшла одразу від кількох європейських країн, тому тепер її вивчають у всіх країнах-членах ЄС.

Уряд ФРН тепер має провести дискусії щодо нього між членами кабінету і всередині ЄС. Ці дискусії не завершені, тому я не можу повідомити про проміжні результати, - сказав Штеффен Хебештрайт, закликавши "набратися терпіння", а також заявивши, що кабмін ФРН прийняв до уваги таку пропозицію на рівні ЄС.

Нагадаємо, що українська "Укртранснафта" припинила транзит російської нафти через південну частину нафтопроводу "Дружба" до Угорщини, Чехії та Словаччини.

Читайте також

1