У Європарламенті створили міжнародну мережу для підтримки України

Україні допоможуть розв'язати проблеми, пов'язані з російським вторгненням
Важливо
У Європарламенті створили міжнародну мережу для підтримки України
Прапор України Фото: president.gov.ua
19 Березня 2022, 06:09
читать на русском

Депутати Європарламенту створили міжнародну мережу для підтримки України.

Про це повідомила народна депутатка від фракції "Слуга Народу", представниця української делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук, передає пресслужба партії СН.

За її словами, парламентарі з різних країн об’єдналися у мережу United for Ukraine – U4U, тобто "Об’єднані за Україну!, щоб допомогти нашій країні розв’язати проблеми через військову агресію РФ.

Через напад РФ на Україну постали гострі питання постачання зброї, впровадження західних санкцій, допомога біженцям, а також проблеми майбутнього відновлення зруйнованої російськими військами інфраструктури, економіки та інтеграція України до ЄС. Саме для цього створена міжнародна глобальна міжпартійна мережа парламентарів з різних країн, Європарламенту та сенаторів США – U4U, – пояснила Кравчук.

За її словами, ініціював створення цієї мережі Андріус Кубілюс, член Європейського парламенту, колишній прем’єр Литовської Республіки. Його підтримує міжпартійна коаліція членів Європарламенту від Німеччини, Франції, Литви, Словаччини та інших країн.

Кравчук зазначила, що зараз U4U об’єднує понад 60 депутатів із 15 держав, які активно
працюють над підтримкою України у своїх країнах та на міжнародному рівні.

У перспективі ми плануємо розширити мережу таким чином, щоб у ній були кілька представників від кожної країни ЄС та НАТО, а також України, – розповіла депутатка.

За її словами, установча онлайн-зустріч U4U відбудеться у вівторок, 22 березня, на ній парламентарі обміняються ідеями про основні стратегічні пріоритети та обговорять наступні кроки.

Читайте також

1