У Європі придумали гендерно-нейтральні гральні карти

У колодах немає валетів, дам і королів
У Європі придумали гендерно-нейтральні гральні карти
Карти без дам і королів (Фото: Reuters)
21 Січня 2021, 00:00
читать на русском

Випускниця факультету судової психології з Нідерландів Інді Меллінк створила колоду гендерно-нейтральних карт без королів, дам і валетів.

Про це пише видання  Reuters.

Студентка-психологиня пояснила, що стара концепція породжує гендерну нерівність. Тому вона замінила образи королів, дам і валетів на бронзові, срібні та золоті символи.

Якщо у нас є ієрархія, в якій король стоїть більше, ніж королева, то це нерівність впливає на людей в їх повсякденному житті, тому що це просто ще один спосіб сказати: "Ей, ти менш важливий", - пояснила Меллінк.

Добровольці, на яких вона тестувала свій винахід, сказали, що ніколи не замислювалися про прояви сексизму в колоді.

За кілька місяців Інді вже продала 1500 комплектів "безстатевих" карт покупцям з Бельгії, Німеччини, Франції та США.

Водночас на думку глави нідерландської федерації бриджу Беріта Ван Доббенбурга, гендерно-нейтральна колода навряд чи приживеться швидко, тому що під неї доведеться змінювати правила карткових ігор.

Читайте також

Нагадаємо, мерію Парижа оштрафували на 90 тисяч євро за гендерну дискримінацію чоловіків. Міністерство з питань державної служби виявило порушення гендерного балансу при перевірці результатів конкурсів у 2018 році. З`ясувалося, що серед директорів департаменту жінок виявилося удвічі більше, аніж їхніх колег-чоловіків – одинадцять проти п`яти. За французькими законами представники однієї статі не можуть обіймати понад 60% таких посад.

1