У Флориді припинили пошуки на обвалах багатоповерхівки: 86 людей досі не знайшли

Кількість жертв зросла до 54 людей
У Флориді припинили пошуки на обвалах багатоповерхівки: 86 людей досі не знайшли
Обвал будинку у Маямі, штат Флорида (фото: Reuters)
8 Липня 2021, 10:11
читать на русском

Рятувальники припинили рятувальну операцію на місці обвалу 12-поверхового житлового будинку поблизу Маямі, що у штаті Флорида (США).

Про це повідомляє Reuters.

У Маямі продовжували пошуки навіть після того, як відступив тропічний шторм Ельза. Пошуки тіл загиблих під завалами тривають, а кількість жертв збільшилась до 54 людей. Останки витягли з переважно бетонних та сталевих завалів південних веж Champlain Towers South

Ще 86 людей вважаються зниклими безвісти та можуть перебувати всередині.

На цей час ми по-справжньому вичерпали всі варіанти цієї пошуково-рятувальної операції. Нічого, що ми можемо зробити, не може повернути тих, хто загинув, - заявила мер округу Маямі-Дейд Даніелла Левін Кава.

Під час приватного брифінгу з членами родин загиблих помічник начальника пожежної рятувальної служби Майамі-Дейд Рей Джадалла повідомив, що є "нульовий шанс", що хтось, хто був у вежі того ранку, все ще був живий у горі завалів.

Обвал будинку у Маямі, штат Флорида (фото: Reuters)

За інформацією представників рятувальних служб, те, як 12-поверхова будівля впала прямо вниз, сплющуючи підлоги одна на одну, майже не залишило порожнеч і просторів, де людина могла б пережити удар.

З перших кількох годин після падіння вежі нікого не витягли живим, і відтоді жодних ознак життя не виявили складне обладнання чи дресовані собаки.

Обвал будинку у Маямі, штат Флорида (фото: Reuters)

Нагадаємо, що обвалення 12-поверхового кондомініуму Champlain Towers South в прибережному містечку Серфсайд сталося вранці 24 червня. Ще до світанку там почалася масштабна пошуково-рятувальна операція. У перший день з-під завалів витягли 37 людей, далі рятувальники знаходили лише тіла. Близько 109 осіб вважаються безвісти зниклими.

У житловому будинку було 135 квартир, з яких 55 завалилися. Будівля побудована 40 років тому, а під час перевірки у 2018 році фахівці знайшли ознаки серйозного структурного пошкодження.

Президент США Джо Байден оголосив режим надзвичайної ситуації у Флориді через обвалення будівлі та розпорядився надати місцевій владі федеральну допомогу.

Читайте також

1