У Франції будують найсучасніші патрульні катери для України - фото, відео

Українські прикордонники супроводжують будівництво та слідкують за процесом
У Франції будують найсучасніші патрульні катери для України - фото, відео
Катер FPB 98 MKI Фото: dpsu.gov.ua
2 Листопада 2021, 04:00
читать на русском

У Франції на суднобудівних потужностях компанії ОСЕА будують 10 найсучасніших патрульних катерів FPB 98 MKI для українських прикордонників.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України, додавши, що українські прикордонники супроводжують будівництво цих катерів у Франції. Наразі виготовили 10 корпусів.

Зазначимо, що будівництво відбувається в рамках рамкової міжурядової угоди, підписаної у листопаді 2019 року міністрами внутрішніх справ України та Франції. Для українських прикордонників буде збудовано 20 найсучасніших патрульних катерів FPB 98 MKI.

При цьому, чверть замовлення буде виконано вітчизняним суднобудівним підприємством за французькими технологіями.

Перший корпус катера FPB 98 MKI для Морської охорони українські прикордонники прийняли ще наприкінці зими 2021 року. Наразі вже на п’ятьох катерах йдуть роботи з обладнання системами, пристроями та механізмами.

Довідка. FPB 98 MKI – це маневровий патрульний катер довжиною понад 30 метрів з легкого алюмінію, який розвиває швидкість до 30 вузлів із дальністю плавання 1200 морських миль із малою осадкою для плавання на мілководді.

Кожний катер буде оснащений сучасними системами оптико-електронного спостереження, RIB-човнами для оглядових груп прикордонників, сучасним озброєнням. Їх будуть використовуватися в охороні державного кордону на воді, для патрулювання та контролю за надводною обстановкою, а також можуть  залучатися до пошуково-рятувальних операцій та протидії диверсійно-розвідувальним діям.

Читайте також