У Франції провели обшук у домі голови МОЗ через коронавірус

У суд подали близько 90 скарг
У Франції провели обшук у домі голови МОЗ через коронавірус
Коронавірус (фото: Pexels)
15 Жовтня 2020, 16:25
читать на русском

У Франції правоохоронці провели обшук у будинку голови Міністерства охорони здоров'я країни Олів'є Верана щодо пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Le Figaro.

Щодо міністра ведеться розслідування скарг на вжиті урядом заходи з боротьби з пандемією. У суд подали близько 90 скарг, зокрема, на брак масок та іншого обладнання.

Медики та поліцейські звинуватили урядовців в тому, що вони наражають на небезпеку життя людей, не допомагають тим, хто знаходиться в небезпеці, і навіть в ненавмисному вбивстві, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

У зв'язку з цим були проведені обшуки у Олів'є Верана, а також колишнього прем'єр-міністра Едуарда Філіпа, колишнього міністра охорони здоров'я Аньєс Бузін, колишнього офіційного представника уряду Сібет Ндіайє і глави служби охорони здоров'я країни Жерома Саломона.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 жовтня, у Миколаївському обласному центрі лікування інфекційних захворювань слідчі провели обшук в рамках розслідування кримінального провадження.

У Європі за останній тиждень підтвердили понад 700 тисяч нових випадків хворих коронавірусною інфекцією. Це новий антирекорд від початку пандемії.