У Франції вводять комендантську годину по всій території

На Різдво вона не діятиме
У Франції вводять комендантську годину по всій території
Франція, Париж (фото: ЕРА)
11 Грудня 2020, 03:03
читать на русском

У Франції уряд ухвалив рішення ввести комендантську годину по всій території країни, і почне вона діяти з 15 грудня.

Про це заявив прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс, передає Le Figaro.

Комендантська година діятиме з 20:00 до 6:00. Дотримання обмежень буде посилено контролюватися. У разі порушення загрожує штраф у розмірі 135 євро.

Винятки для дотримання комендантської години також будуть. Зокрема, не будуть дотримуватися карантинних обмежень лише з професійних причинвагомих сімейних обставин, медичних причин і в разі прогулянок з тваринами.

Читайте також

При цьому наголошується, що на Різдво, 24 грудня, комендантська година буде скасована. А от в 31 грудня обмеження будуть діяти.

Щонайменше до 7 січня будуть закриті музеї, театри і кінотеатри, а відкриття кафе, барів, ресторанів і спортивних залів відбудеться не раніше 20 січня, - зазначив прем'єр-міністр.

Крім того, з 15 грудня у Франції дозволять міжрегіональні поїздки, які раніше були заборонені.

Нагадаємо, що Національна академія наук "Леопольдіна" в Німеччині закликає уряд запровадити жорсткі обмеження контактів на Різдвяні свята.

Також вони рекомендують  з 14 грудня звести до мінімуму контакти у професійній та приватній сферах. Пропонується раніше розпочати різдвяні канікули у закладах освіти та продовжити їх до 10 січня; групову діяльність у сферах культури та спорту слід припинити зовсім. Науковці також наполягають на закритті всіх магазинів, окрім тих, що задовольняють щоденні потреби жителів.

1