Вчені Німеччини наполягають на введені жорстких обмежень на Різдво

За їх словами, це стримає пандемію
Вчені Німеччини наполягають на введені жорстких обмежень на Різдво
Різдво в Німеччині (фото: з відкритих джерел)
8 Грудня 2020, 18:03
читать на русском
Національна академія наук "Леопольдіна" в Німеччині закликає уряд запровадити жорсткі обмеження контактів на Різдвяні свята.

Про це йдеться у листі академії.

З 24 грудня (Святвечір у Німечині - ред.) і щонайменше до 10 січня суспільне життя в Німеччині має "завмерти", мають бути застосовані жорсткі обмеження, - вважають науковці.

Також вони рекомендують  з 14 грудня звести до мінімуму контакти у професійній та приватній сферах. Пропонується раніше розпочати різдвяні канікули у закладах освіти та продовжити їх до 10 січня; групову діяльність у сферах культури та спорту слід припинити зовсім. Науковці також наполягають на закритті всіх магазинів, окрім тих, що задовольняють щоденні потреби жителів.

Читайте також

Рамкові умови - різдвяні канікули в навчальних закладах та обмежена діяльність багатьох компаній та органів влади - дають можливість досягти значного прогресу у стримуванні пандемії, - переконані в академії.

За словами вчених, ситуація в країні все ще серйозна. Попри частковий локдаун, який діє в Німеччині з початку листопада, кількість заражень дуже велика, щодня вмирають сотні людей, лікарні перевантажені, медичний персонал уже на межі можливостей.

Нагадаємо, що раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що карантинні заходи в Німеччині залишаться у силі, якщо ситуація з поширенням COVID-19 в країні істотно не зміниться.

1