У Франції за рішенням суду виселяють жаб зі ставка

Жаби голосно кумкають і заважають людям спати
У Франції за рішенням суду виселяють жаб зі ставка
Жаба (Фото: pexels)
18 Грудня 2020, 00:05
читать на русском

У Франції суд вирішив переселити жаб з приватного ставка в селі Гріньйоль через те, що вони занадто голосно кумкають та дратують деяких місцевих жителів.

Про це пише New York Post.

Озеро площею 300 кв.м, у якому живуть жаби, розташоване на ділянці подружжя Анни та Мішеля Пешерас. Останні дев'ять років пара судилася зі своїм сусідом Жаном-Луї Мальфьоном. Той скаржився, що в шлюбний період жаби кумкають і тріскотять до 63 децибел, що заважає йому спати.

У 2020 році чоловікові вдалося виграти справу, і тепер жаб потрібно переселити в інше місце. Суд зобов'язав подружжя осушити ставок і дав на це 90 днів. У разі прострочення, Пешерасам доведеться заплатити штраф.

Однак подружжя вирішило заручитися підтримкою екологічних активістів і розмістило петицію, щоби врятувати водойму і його мешканців. Жителі села активно підписують документ, так що історія не закінчується. Петиція про порятунок жаб зі збереження місцевої екосистеми зібрала вже понад 96 тисяч підписів, і ця цифра постійно зростає.

Читайте також

Нагадаємо, у гірському регіоні Великої Британії Озерний Край відкрилося містечко-парк для колючих тваринок.

Містечко вирішили облаштувати через те, що у Британії їжаки перебувають на межі вимирання. Тварин включили до списку зникаючих видів, їхня популяція скоротилася на 98%. Найбільше їжаків гине у період з листопада до квітня, коли тварини впадають у сплячку, тому зоозахисники задумалися над безпечною зимівлею тварин і прийшли до ідеї екопарку.

Активісти встановили у парку ворота, чотири маленьких хатинки з терасами, вуличні ліхтарі і гойдалки.

Захисники тварин запропонували також людям створити у своїх садках маленькі будиночки з пандусами, щоби їжаки могли там перезимувати. Британців також просять відмовитися від шкідливих пестицидів у садах і ретельно оглядати газони перед тим як косити траву.

1