У французьких Альпах назавжди закрили популярний лижний курорт: неочікувана причина

Більше не випадає достатньо снігу
У французьких Альпах назавжди закрили популярний лижний курорт: неочікувана причина
Фото: pixabay
20 Вересня 2023, 22:39
читать на русском

Гірськолижний курорт La Sambuy у французьких Альпах назавжди припинив своє існування через глобальне потепління. Адже через відсутність снігу лижний сезон останнім часом тривав усього по кілька тижнів на рік.

Про це повідомляє CNN.

Мер Жак Далекс повідомив телеканалу, що експлуатація курорту більше не вигідна. За його словами, минулої зими сніг випав лише на чотири тижні.

За словами пана Далекса, експлуатація підйомників – вартістю 80 000 євро на рік – протягом такого короткого проміжку часу просто фінансово невигідна. Оскільки снігу вистачає лише на кілька тижнів у січні та лютому, курорт втрачає близько 500 000 євро щорічно.

La Sambuy розташований неподалік від великої гірськолижної зони Труа Валле. Попри те що він є невеликим, курорт був популярний серед сімейних туристів, які бажають отримати досвід альпійського відпочинку без необхідності витрачати багато грошей на більш дорогих лижних трасах.

Науковці кажуть, що через глобальне потепління в Європі можуть зникнути зимові курорти. У їхньому кліматичному дослідженні говориться, що більшість гірськолижних курортів в Європі зіткнуться з серйозною нестачею природного снігу.

Нагадаємо, Полярний вихор може призвести до значних погодних впливів на деякі частини Північної Америки та Європи. Перші прогнози погоди на зиму 2023-2024 відповідні: на нас чекають сніг і низька температура повітря.

Читайте також