У Габоні ВВП на душу населення вище, ніж в Україні - Гетманцев

Гірше, ніж в Україні, справи йдуть хіба що в Сомалі
У Габоні ВВП на душу населення вище, ніж в Україні - Гетманцев
Фото: Данило Гетманцев Facebook
29 Жовтня 2020, 04:29
читать на русском

Приріст ВВП за останні 30 років в Україні є одним з найнижчих в світі, що свідчить про убогість нашої країни.

Про це в інтерв'ю виданню Гордон заявив народний депутат від "Слуги народу", глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Ми з вами дуже бідна країна. За останні 30 років в Україні був найнижчий показник приросту ВВП в світі. Негативний. Це якщо порівнювати з країнами, де цей показник в принципі відстежується. Тому що є ще Сомалі, але там навіть статистики немає, - розповів нардеп.

Данило Гетманцев розповів, що за останні 30 років Україна скотилася від рівня Франції до Габону, а потім і ще нижче. Це підтверджується тим фактом, що в порівнянні з показниками 1991 року ВВП України впав на 30%.

Напередодні розвалу СРСР Україну порівнювали з Францією: приблизно та ж чисельність населення, така ж площа, приблизно однакові економічні показники. Потім нас почали порівнювати з Польщею. А сьогодні ми себе з Габоном не можемо порівняти, тому що там ВВП на душу населення більше, ніж в Україні, - пояснив депутат.

Читайте також

На думку Гетманцева, для того щоб Україні повернутися хоча б до рівня Польщі за рівнем ВВП на душу населення, необхідно мінімум 40 років, а щоб наздогнати Францію - вдвічі більше.

Для нас надзавдання - наздогнати Білорусь чи Росію, у якій - на хвилиночку! - ВВП в три рази більше, ніж у нас, - резюмував глава парламентського комітету.

Нагадаємо, у держстаті підрахували, що падіння ВВП за останні 8 місяців в Україні сповільнилося до 5,8%.