У генштабі назвав дату запуску та пропускну спроможність нового пункту в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі

У штабі очікують, що його пропускна спроможність в’їзду-виїзду складе 10-15 тисяч людей за добу
У генштабі назвав дату запуску та пропускну спроможність нового пункту в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі
Фото: штаб операції Об’єднаних сил

У Луганській області продовжують роботи з розбудови додаткового пункту пропуску через лінію зіткнення в місті Щастя, який планують відкрити 10 листопада.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил.

На новому пункті облаштують санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адміністративних послуг, пункт обігріву та намети для відпочинку людей, які перетинають КПВВ. Це вдалося організувати “за підтримки міжнародних гуманітарних організацій”.

У штабі очікують, що його пропускна спроможність в’їзду-виїзду складе 10-15 тисяч людей за добу.

Рішення про створення нового КПВВ ухвалили 22 липня 2020 року під час зустрічі Тристоронньої контактної групи. До будівництва пішохідного сполучення залучали представників військово-цивільних адміністрацій Луганської області, робітників Попаснянського районного водоканалу та регіональної служби автомобільних доріг.

Нагадаємо, з 15 жовтня тимчасово припинили пропуск осіб через КПВВ “Станиця Луганська” через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини.

Крім того, 15 жовтня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) за участю делегацій України та Російської Федерації та за модераторства ОБСЄ.

9 жовтня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що вже кілька місяців не відбувається взаємне звільнення утримуваних осіб на Донбасі через те, що представники терористів не узгоджують списки.

1