У Генштабі розповіли, чи повернуться ЗСУ на острів Зміїний

Українські військові змусили окупантів залишити острів
У Генштабі розповіли, чи повернуться ЗСУ на острів Зміїний
Зміїний острів Фото: скрін з відео https://www.facebook.com/CinCAFU/videos/621819078869149
30 Червня 2022, 21:33
читать на русском

ЗСУ планують встановити фізичний контроль над островом Зміїний, який залишили російські орки.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

Стосовно Зміїного. Противник залишив острів, ми змусили його це зробити. Наразі наших військових на острові немає, але це буде, - сказав Олексій Громов.

Він зазначив, що ЗСУ встановлять фізичний контроль над островом. Проте нині, українська сторона контролює острів Зміїний за допомогою зброї.

Своєю чергою керівник пресцентру сил охорони і оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що військова операція на Зміїному ще триває.

Ще попрацює розвідка, щоб переконатися, що там все чисто. Потім трошки північно-західними вітрами провітримо і будемо вирішувати, чи доцільно (ред. повертатися на Зміїний), - пояснила вона.

Нагадаємо, 30 червня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що останні російські солдати залишили острів Зміїний у Чорному морі. Це сталося після того, як військові ЗСУ кілька тижнів атакували позиції рашистів на острові. Рашисти тим часом стверджують, що рф "як крок доброї волі завершили виконання поставлених завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, що знаходився там".