У Генштабі розповіли про зарплату бійців на війні

Контрактники перші удари окупантів взяли на себе
Головне
У Генштабі розповіли про зарплату бійців на війні
Українські військові, Збройні сили України, ЗСУ Фото: president.gov.ua
8 Березня 2022, 08:52
читать на русском

На період воєнного часу усім категоріям військовослужбовців виплачуватимуть додаткову винагороду щомісяця.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ в Facebook.

Перші удари російських загарбників узяли на себе професіонали-контрактники, але кожна перемога над ворогом кується на надійній опорі, якою стали строковики у тому числі в місцях постійної дислокації. Український солдат – контрактник, доброволець, строковик – заслуговує на рівну повагу та гідне забезпечення. Визнаючи це, Кабмін забрав обмежувальну норму, щоб кожен строковик знав, що країна вдячна. Разом ми подолаємо ворога! Слава Україні! – сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

У Генштабі зазначили, що військовослужбовцям строкової служби на період воєнного стану виплачуватимуть додаткову винагороду у 30 тисяч гривень щомісячно.

Тоді як усі категорії військовослужбовці, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки й оборони, відсічі й стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, отримуватимуть до 100 тисяч гривень у розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Пояснили, що одноразова грошова допомога у розмірі 15 млн гривень, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів, виплачуватиметься сім'ям загиблих військовослужбовців.

Нагадаємо, станом на сьогодні, 5 березня, 66 224 військовозобов'язаних українців повернулося на Батьківщину.

1