У Генштабі відмовилися пояснити, чи перебуває Зеленський на військовому обліку

Для оприлюднення цієї інформації потрібна згода самого президента
Важливо
У Генштабі відмовилися пояснити, чи перебуває Зеленський на військовому обліку
Зеленський на передовій Фото: president.gov.ua
3 Лютого 2022, 18:49
читать на русском

Генеральний штаб Збройних сил відмовився повідомити, чи перебуває на військовому обліку Верховний головнокомандувач, президент Володимир Зеленський.

Про це йдеться у відповіді Генштабу на запит видання Українські Новини.

Агентство запросило у Генерального штабу інформацію про те, чи перебуває на військовому обліку Зеленський і який у нього статус, якщо він не є військовозобов'язаним.

Щоб уникнути порушення законів України та можливих провокацій, в умовах особливого періоду в державі, відомості про Верховного головнокомандувача України Володимира Зеленського можуть бути надані виключно за його згодою, відповідним розпорядником інформації, - йдеться у відповіді.

Також Генеральний штаб роз'яснив, що відповідно до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", військовозобов'язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах та організаціях, яким встановлені мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів та виконання мобілізаційних завдань (замовлень), підлягають броні.

Організація, порядок, обсяги та перелік посад та професій військовозобов'язаних, які підлягають броні на період мобілізації та у воєнний час, визначаються профільним законом, а також актами президента та Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк має намір стати на військовий облік як інженерка.

Читайте також

1