У госпіталі Харкова помер поранений на Донбасі військовий

У покійного залишилися батьки, дружина і троє дітей
Головне
У госпіталі Харкова помер поранений на Донбасі військовий
Дмитро Сивоконь (Фото: Вадим Музюкін Фейсбук)
25 Липня 2021, 10:03
читать на русском

У Харкові помер боєць 57-ї бригади Збройних сил України старший лейтенант Дмитро Сивоконь, якого тижнем раніше важко поранили на Донбасі.

Про це повідомив на сторінці у Facebook перший командир військової частини А2176 (спецпідрозділу військової служби правопорядку) Вадим Музюкін.

Скільки всього ми разом з тобою пройшли у Сарматі... З тобою можна було і в вогонь і в воду! Дякую тобі за службу, мій Друже!!!, - написав він.

Як пише запорізький сайт "Индустриалка", від початку агресії РФ проти України Дмитро Сивоконь служив у лавах "Сармату" на посаді старшого сержанта взводу й патрульно-постової служби ВСП "Сармат".

Так склалися сімейні обставини, що з "Сармату" Дмитро перевівся у військкомат у Скадовську, звідки родом його дружина, щоб бути поряд з родиною. Уже з військкомату він перевівся у 57-му бригаду, яка зараз виконує завдання за призначенням у зоні проведення ООС в Луганській області. 13 липня під час артобстрілу з боку російських терористичних військ калібром 152 мм були поранені п’ятеро військовослужбовців. Командир їх роти Андрій Беляєв загинув одразу, решта були 300-ми, - розповів Андрій Дячко, побратим померлого бійця.

Сивоконь мав серйозні поранення - посічені осколками ноги, осколки у шиї, пневмоторакс, осколки в легенях - і 10 днів боровся за своє життя. Крім того, лікарі ввели його у медикаментозний сон через неспроможність дихати через поранення легень.

У померлого захисника залишилися дружина, троє дітей 2,5, 9 і 13 років та батьки. Прощатимуться з Дмитром у Скадовську 27 липня.

Нагадаємо, 19 липня у Харкові помер 29-річний боєць ЗСУ: він отримав 80% опіків тіла на фронті.

Читайте також

1