У громадському транспорті обмежили використання музики та фільмів

Водії автобуса мають право не допускати до поїздки пасажирів, що створюють шум у салоні
Важливо
У громадському транспорті обмежили використання музики та фільмів
Тролейбус, громадський транспорт, (фото: УНІАН)
10 Травня 2023, 10:04
читать на русском

В Україні обмежили використання музики в громадському транспорті. Тепер водії автобусів мають право не допускати до салону пасажирів, які гучно слухають музику.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у Telegram.

"Внесено зміни до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність із ЗУ від 19.06.2022 N 2310-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що водій автобуса має право не допускати до поїздки пасажирів, що створюють шум у салоні, зокрема, за допомогою технічних пристроїв.

"Встановлено, що водію автобуса забороняється відтворювати в салоні автобуса музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон - лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів)", - пояснив Мельничук.

Також заборонено водію таксі відтворювати в салоні музику чи інші звукові сигнали без згоди всіх пасажирів.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги в Києві поліція має зупиняти в тому числі і приватних перевізників, щоб їхні пасажири могли пройти в укриття.

Читайте також

1