У грудні українські військові отримають збільшені виплати

Українські воїни отримають на 37% більше, ніж зазвичай
У грудні українські військові отримають збільшені виплати
Українські військові, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
16 Грудня 2022, 13:14
читать на русском

У грудні українським військовим виплатять на 37% більше грошового забезпечення, ніж у попередньому місяці.

Про це заявила на брифінгу заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Вона розповіла про фінансування українських військовослужбовців.

"Станом на 14 грудня Міністерство оборони вже профінансувало до військових частин 100% додаткової виплати за безпосередню участь у бойових діях. Це 100 тис. грн. І 100% додаткової виплати за службу під час воєнного стану. Це 30 тис. грн", - зазначила Маляр.

Вона зауважила, що формально наразі виплачено 60% від загального обсягу щомісячного грошового забезпечення. Йдеться про виплату посадового окладу, виплати за звання та вислугу років.

"Зазвичай це найменша за обсягом позиція у структурі грошового забезпечення. Але у грудні ситуація відрізняється. Річ у тому, що в кінці року відбувається низка додаткових нарахувань... Тому у грудні ми виплатимо нашим воїнам майже на 37% більше, ніж це було у листопаді. Зараз ці нарахування якраз здійснюються", - сказала заступниця міністра.

За даними Маляр, загалом протягом 2022 р. Міноборони профінансувало майже у 10 разів більше коштів на грошове забезпечення та додаткові виплати, ніж це було у 2021 р. Вона додала, що виплати родинам загиблих героїв здійснюються в міру опрацювання документів, і цей процес триває безперервно.

Нагадаємо, у наступному році зарплата військових залишиться на нинішньому рівні. Водночас збережуться всі доплати і надбавки, передбачені законодавством.

Читайте також