У Харкові 22 січня оголосили днем жалоби

У пожежі в будинку для літніх людей загинули 15 осіб
У Харкові 22 січня оголосили днем жалоби
Пожежа у Харкові Фото: ДСНС України
21 Січня 2021, 19:49
читать на русском

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов підписав розпорядження про оголошення 22 січня днем жалоби за загиблими внаслідок пожежі у будинку для літніх людей.

Про це сам Терехов повідомив на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у четвер увечері.

Зараз я підпишу розпорядження, завтра на один день у Харкові буде оголошено жалобу за загиблими людьми, - сказав Терехов

Він також пообіцяв, що всіх загиблих унаслідок пожежі буде поховано коштом міського бюджету.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні у Харкові під час пожежі у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, загинуло 15 людей. Врятовано дев'ятеро людей. Всього у будинку на момент пожежі перебували 33 особи. Як повідомив начальник слідчого управління Сергій Чиж, п'ять осіб постраждали та були госпіталізовані.

Як повідомила генпрокурорка України Ірини Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової), причиною масштабної пожежі стало необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Своєю чергою прем`єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) повідомив про термінове створення Державної комісії під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

Президент України Володимир Зеленський  відреагував на трагедію та доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову знайти та покарати винних. Поліціянти затримали власника будинку для літніх людей у Харкові, де сьогодні сталася масштабна пожежа з жертвами.

1