У Харкові через коронавірус школярі навчатимуться у червні

Харківським школярам продовжили осінні канікули
У Харкові через коронавірус школярі навчатимуться у червні
освіта Фото: Gustavo Fring з Pexels
4 Листопада 2021, 02:14
читать на русском

Через довгі осінні канікули у школах Харкова навчальний рік закінчиться у червні.

Про це повідомило Суспільне.

Як розповіла директорка міського Департаменту освіти Ольга Деменко, осінні канікули у харківських школах продовжили до 5 листопада, а учні повернуться за парти 8 листопада.

У нас усе для цього є, а майже 100% освітян у нас вакциновані. За три тижні канікул ми перервали ланцюг захворюваності. Думаю, навчання закінчимо не наприкінці травня, а на початку червня — рівень захворюваності традиційно низький, тому ми на тиждень продовжимо навчання у цьому навчальному році, — сказала Деменко.

У Департаменті освіти обрали канікули, а не дистанційку, оскільки вважають останню "неефективною".

У чому ефективність дистанційної освіти? На жаль, дистанційний формат показав, що це досить сумнівний шлях до навчання, бо є діти, які, звичайно, працювали й працюють у будь-якому режимі, а багато дітей, які не навчаються. Ми проаналізували усі можливі варіанти, але діти повинні навчатися у школі, — підкреслила Деменко.

Нагадаємо, що у Києві всі школи перевели на дистанційне навчання через введення "червоної" зони карантину. Повернутись до очного навчання вони зможуть лише коли показники захворюваності на COVID-19 знизяться.

Читайте також