Локдаун у Києві: Рубан сказав, коли школярі повернуться за парти

Очне навчання можливе, але є умови
Важливо
Локдаун у Києві: Рубан сказав, коли школярі повернуться за парти
Школа Фото: zt-rada.gov.ua
1 Листопада 2021, 14:56
читать на русском

У Києві всі школи перевели на дистанційне навчання через введення "червоної" зони карантину. Повернутись до очного навчання вони зможуть лише коли показники захворюваності на COVID-19 знизяться.

Про це заявив голова Держспоживслужби в Києві Олег Рубан в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, переведення на дистанційку дозволить знизити COVID-показники в столиці. Оскільки рушійною силою захворюваності є діти і підлітки через штам "Дельта".

З метою зниження зростання захворюваності саме обмеження спілкування даного колективу дітей з дорослими, а це майже 30% - понад 900 тисяч осіб (учні та педагоги) - дозволить знизити поширення епідемії в Києві. Тому на цьому тижні будемо спостерігати за показниками, а далі вже будуть приймати рішення про можливий перехід на звичайне очне навчання, - сказав Рубан.

Він додав, що міська комісія ТЕБ і НС буде ухвалювати рішення по школах.

Теоретично можна це запропонувати (повернення шкіл до очної роботи, - ред.), коли будуть показники стабілізовуватися або знижуватися, але сьогодні таких показників немає, - наголосив Рубан.

Нагадаємо, що комунальне підприємство "Київський метрополітен" повідомило, як працюватиме столична підземка під час посилення карантину з 1 листопада. А з 1 листопада столичні школярі не повернуться за парти, а перейдуть на дистанційне навчання.

Читайте також наш матеріалВ Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено 

Читайте також

1