У Харкові горів найбільший ринок України

Пожежу на "Барабашово" вдалося локалізувати
У Харкові горів найбільший ринок України
Пожежа на “Барабашово” (Фото: ДСНС)
28 Листопада 2020, 10:57
читать на русском

У Харкові вночі горів найбільший промисловий ринок України "Барабашово".

Про це повідомили у ДСНС України.

Пожежа розпочалася о пів на третю ночі у павільйонах на майданчику біля вулиці Проспектної. Вогонь встиг охопити понад два десятки павільйонів, коли його помітили охоронці й викликали рятувальників та добровольців протипожежного формування торговельного центру.

На момент прибуття вогнеборців площа пожежі вже становила понад тисячу квадратних метрів. Пожежі надали високий четвертий рівень складності.

Загалом у гасінні пожежі брали участь 15 відділень рятувальників на автоцистернах (майже 100 пожежників), а також 6 автомобілів спецпризначення. Крім того, працювали 2 автоцистерни навчального підрозділу Національного університету цивільного захисту України та цистерна добровільного протипожежного формування ТЦ "Барабашово".

Рятувальники розгорнули рукавні лінії та подали в осередок пожежі 12 пожежних стволів. Також був організований захист сусідніх павільйонів. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати в апаратах на стисненому повітрі для захисту органів дихання.

Збитки від пожежі вдалося мінімізувати. Від вогню врятовано близько 85 павільйонів, ще 25  - згоріли.

Пожежу локалізували о четвертій годині ранку. Наразі на місці події продовжують працювати сили ДСНС, оскільки ще досі тліють павільйони, що згоріли. Постраждалих немає. Причина виникнення пожежі з’ясовується.

Нагадаємо, днями у Дніпропетровській області пожежа забрала життя трьох дітей, найстаршому з яких було лише п'ять років.

Як повідомив начальник управління державної служби з надзвичайних ситуацій Дніпропетровської області Андрій Кульбач, зайнялося в середині приватного будинку по вулиці Молодіжній. У цей час вдома перебували троє дітей 2015, 2017 та 2019 років народження. Усі вони загинули. Пожежа також знищила домашнє майно, перекриття та дах будинку.