У Харкові міськрада втретє перейменувала проспект Григоренка на Жукова

Попередні два перейменування суд визнав незаконними
У Харкові міськрада втретє перейменувала проспект Григоренка на Жукова
Проспект Петра Григоренка у Харкові (фото: city.kharkov.ua)
24 Лютого 2021, 17:22
читать на русском

У місті Харкові втретє перейменували проспект Петра Григоренка на честь маршала Радянського Союзу Георгія Жукова.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 24 лютого, на сесії Харківської міської ради, передає пресслужба ради.

Зазначається, що такий крок спрямований на увічнення історичної пам'яті Георгія Жукова як особи, діяльність якої пов'язана з опором і вигнанням нацистських окупантів з території України.

Також депутати ухвалили звернення до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля (досьє Дениса Шмигаля), у якому попросили затвердити Єдиний національний реєстр пам'ятників Другої світової війни 1939-1945 років. Місцеві депутати вважають, що це допоможе виключити надалі різночитання в законі України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки".

Читайте також

Представники Харківської міськради планують звернутися до суду, щоб оскаржити попередні судові рішення щодо правомірності ухвалення міськрадою рішень про відновлення назви об'єкта топоніміки "проспект Маршала Жукова".

Нагадаємо, що комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав проєкт постанови про перейменування селища Новгородське в Донецькій області на Нью-Йорк.

1