У Харкові не планують закривати дитсадки та школи навіть при "червоній" зоні карантину

Від 5 квітня школи працюватимуть у змішаному режимі
У Харкові не планують закривати дитсадки та школи навіть при "червоній" зоні карантину
Діти, коронавірус, карантині (фото: УНІАН)
1 Квітня 2021, 15:41
читать на русском

Харків не планує закривати дитячі садочки, а учнів молодших класів переводити на дистанційне навчання, навіть якщо область буде у "червоній" зоні карантину.

Про це повідомила директор міського Департаменту освіти Ольга Деменко під час брифінгу у четвер, 1 квітня.

За її словами, від понеділка, 5 квітня, триватиме змішана система освіти. Учні 1-4 класів повернуться до звичайних занять, 5-11 класи продовжать навчання дистанційно.

Однак, крім занять онлайн, вчителі зможуть проводити індивідуальні консультації. Наприклад, 11-класників можна буде запрошувати на консультації групами з метою якісної підготовки до ЗНО, - сказала Деменко.

У тому випадку, якщо Харків потрапить до "червоної зони", учні молодшої школи продовжать стаціонарне навчання, а дитячі садки працюватимуть у штатному режимі.

Читайте також

Як зазначила Деменко, батьки в цьому питанні підтримують Департамент освіти.

Ми ж розуміємо, що їм треба працювати, і часто малюків просто немає на кого залишити. Крім того, дистанційне навчання - це не навчання для малюків, тому що перебувати стільки часу за монітором комп'ютера шкідливо для їх здоров'я, - додала вона.


Контекст. Міністерство охорони здоров'я 1 квітня оновило список карантинних зон в Україні. "Червоними" так і залишаються 11 регіонів, "помаранчевими" - 13. Лише одна область - Херсонська - входить до "жовтої" зони карантину.

Харківська область перебуває у "помаранчевій" зоні карантину, хоч рівень госпіталізацій перевищує норму.

1